Què es la llum blava i com ens afecta?

11 de novembre de 2020

Es calcula que passem més de 50 hores a la setmana utilitzant aparells digitals com smartphones o tauletes i mirant pantalles com les de l’ordinador quan treballem o estudiem o la televisió quan juguem a videojocs.

Tots aquests dispositius LED generen el que es coneix com radiació d’ona blava o llum blava, una llum que pot arribar a ser perillosa per la retina si se’n fa un ús abusiu. En el nostre dia a dia, i moltes vegades sense ser-ne conscients, estem rodejats d’aquest tipus de llum que afecta negativament a la nostra salut visual.

 

Quines conseqüències té la llum blava?

A curt termini pot provocar mals de cap, irritació i sensació de coïssor als ulls, migranyes, ulls cansats, alteració del son o estrès visual.

A llarg termini pot provocar danys irreversibles als ulls com ara cataractes o degeneració macular associada a l’edat

 

Com podem alleugerir l’impacte de la llum blava?

És importantíssim deixar descansar la vista i si cal, relaxar-la a través de diferents exercissis visuals. D’altra banda, també es recomana l’ús d’ulleres amb vidres tractats contra la llum blava.

Aquests vidres filtren fins a un 40% de la llum que emeten les pantalles i permeten alleujar la vista reduint l’estrès visual. L’ús d’aquest tipus d’ulleres és apte tant per nens com per adults i ens ajuda a gaudir d’una visió més còmoda i relaxada.

El tractament contra la llum blava es pot aplicar tant a vidres d’ulleres graduades com a vidres sense graduació. A més a més, a Òptica Carbonell treballem amb la marca Izipizi, especialista en llum blava, que ofereix ulleres sense graduació modernes i estiloses i que ja incorporen el tractament en els seus vidres.

 

Si notes qualsevol símptoma o vols més informació, no dubtis en fer-nos una visita o posar-te en contacte i estarem encantats d’ajudar-te